Hyvää alkanutta kevättä!Perhekeskus Pirkanmaalla tehdään yhdessä. Tähän olemme vahvasti sitoutuneet. Tarvitsemme kaikkien tahojen sekä johdon että työntekijätason sitoutumista, koska lapset, nuoret ja perheet ovat meidän yhteisiä. He käyttävät palveluita ja asuvat kunnissa, viettävät vapaa-aikaa ja tarvitsevat tukea. Meitä jokaista tarvitaan. Uutiskirjeessä taas paljon asiaa! Olethan yhteydessä [email protected] kun sinullakin on tarve saada viestisi uutiskirjeeseen. Kysely Pirkanmaan perhekeskustoimijoilleKysely on tarkoitettu kaikille Pirkanmaalla lasten, nuorten ja perheiden parissa työtä tekeville ja myös vapaaehtoisille esimerkiksi kohtaamispaikoilla. Kysely avoinna 30.4 asti! Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Vastauksia hyödynnetään Pirkanmaan perhekeskuksen johtamisen, kehittämisen ja käytännön työn tasoilla, tiedolla johtamisen tukena. Levitäthän tietoa kyselystä, jotta saamme kaikkien äänen kuuluviin. Perhekeskus tehdään yhdessä! Pääset vastaamaan kyselyyn täällä. Puistoissa ruokaillaan taas kesällä!Pirkanmaalla kunnat ja paikalliset perhekeskukset tarjoavat ilmaista ruokaa lapsille ja nuorille jo monessa paikassa! Ruokailun lisäksi osassa paikoista on luvassa mukavaa yhteistä tekemistä. Tarjolla on maistuvia keittoja ja laatikkoruokia. Katso tarkemmin kuntien sivuilta. Otathan omat ruokailuastiat mukaan!
Ruokailu ei ole säästä riippuvainen eli syömään pääsee sateellakin. Tervetuloa! Jos teidänkin paikkakunnalla järjestetään puistoruokailua, mutta ette näy listalla, otathan yhteyttä ja laitetaan se tiedoksi toukokuun uutiskirjeeseen! Isyyden vahvistaminen tukee perheen hyvinvointiaRisto Tuominen on tehnyt isätyötä jo kolmenkymmenenvuoden ajan. Nyt hän on jäämässä eläkkeelle ja kirjoittaa ajatuksistaan sekä siitä, miten isyys on muuttunut vuosikymmenten aikana. Kuvassa mainittu "Daddycard" on Riston luoma ja se tunnetaan jo useammassa polvessa Lempäälässä. Tämä on osa juttusarjaa, jossa asiantuntijaverkostot esittäytyvät. Ensimmäisenä isätyönverkosto. Lue lisää. Perhetupa, perhekahvila, avoin kerho, kohtaamispaikka - Rakkaalla lapsella on monta nimeäKohtaamispaikat ovat tärkeä osa perhekeskustoimintaa. THL on määritellyt kohtaamispaikkatoiminnalle kriteerit vuonna 2019: ”Kohtaamispaikka vahvistaa lasten ja vanhempien osallisuutta, vuorovaikutusta ja voimavaroja sekä tukee perheiden hyvää arkea ja yhteisöllisyyttä. Toiminta edistää lasten, nuorten ja perheiden terveyttä ja hyvinvointia. Kaikki lapset, nuoret ja perheet ovat tervetulleita avoimeen kohtaamispaikkaan. Lasten, nuorten ja perheiden kohtaaminen, kuuleminen, kunnioitus ja osallisuus sekä koko yhteisön hyväksyvä asenne ja ilmapiiri luovat perustan kohtaamispaikan toimintakulttuurille. Kohtaamispaikka tarjoaa alueen kaikille lapsille, nuorille ja perheille avoimen, kynnyksettömän paikan tavata toisiaan. Kohtaamispaikassa perheillä on mahdollisuus vapaaseen yhdessäoloon, vertaistoimintaan sekä yhteisöllisyyttä vahvistavaan toimintaan.” Tampereella pikkulapsiperheiden kohtaamispaikkatoimintaa järjestää 17 eri toimijaa 50 eri paikassa. Toiminta on linkitetty vahvasti osaksi perhekeskustoimintaa. Kohtaamispaikkatoiminnalle on muodostettu vuonna 2019 oma verkosto, joka mm. seuraa kohtaamispaikkatoiminnan kokonaisuutta ja järjestää alueellisia työntekijöiden tapaamisia kaksi kertaa vuodessa. Verkostossa on kaikkien toimijoiden edustaja. Lue lisää. Tukea ja toimintaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin puolestaTiesitkö, että MLL tarjoaa valtavasti tukea ja toimintaa vanhemmille, lapsille ja nuorille kaikkialla Pirkanmaalla? Meiltä voit tilata myös kouluttajan pitämään vanhempaintilaisuuksia sekä koulutuksia kasvatusalan ammattilaisille.
Lue lisää. Väkivaltaa kokeneen alle 18-vuotiaan lapsen tai nuoren palvelupolkuPirkanmaan hyvinvointialueella on valmistunut palvelupolku, joka selkiyttää, mitä kaikkea seuraa ja mistä lapsi tai nuori perheineen saa apua, kun herää huoli lapseen tai nuoreen kohdistuneesta väkivallasta. Palvelupolku on tarkoitettu lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen tietopaketiksi ja yleiseksi kuvaukseksi, miten palveluprosessi etenee. Myös ammattilaiset voivat käyttää palvelupolkua työkalunaan kohdatessaan lapsen tai nuoren, joka on kokenut väkivaltaa tai, jonka ammattilainen epäilee kokeneen väkivaltaa. Jos herää huoli, että lapsi tai nuori on kokenut väkivaltaa, on tärkeää selvittää mitä on tapahtunut ja tarvitseeko lapsi tai nuori suojelua, tukea tai hoitoa. Tämä edellyttää eri ammattilaisten yhteistyötä. On tärkeää, että lapsen, nuoren ja hänen perheensä arki säilyy mahdollisimman vakaana ja, että he saavat tarvitsemansa avun ja tuen oikea-aikaisesti. Palvelupolku on tehty hyvinvointialueen eri alojen ammattilaisten sekä poliisin, oikeuslaitoksen, järjestöjen ja kuntien asiantuntijoiden yhteistyönä. Työtä ovat ohjanneet Pirkanmaan hyvinvointialueen Barnahus-satelliittihanke ja väkivallan ehkäisyn suunnittelija hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimistä. Toivotko palvelupolun esittelyä omalle työyhteisöllesi? Heräsikö palvelupolusta kysyttävää? Yhteyttä voi ottaa [email protected] Lue lisää Pirkanmaan perhekeskuksen uutiskirjeUutiskirjeeseen voit lähettää juttuvinkkejä, tapahtumatiedotteita tai julkaistuja artikkeleita osoitteeseen [email protected].
Uutiskirje julkaistaan keväänä kolmena tiistaina 11.2., 8.4. ja 20.5. ja juttuvinkit mieluiten edellisen viikon loppuun mennessä. Uutiskirjeen voit tilata itsellesi alla olevasta linkistä: Tilaa uutiskirje Pirkanmaan perhekeskuksen uutiskirjeUutiskirjeeseen voit lähettää juttuvinkkejä, tapahtumatiedotteita tai julkaistuja artikkeleita osoitteeseen [email protected]. Uutiskirje julkaistaan keväänä kolmena tiistaina 11.2., 8.4. ja 20.5. ja juttuvinkit mieluiten edellisen viikon loppuun mennessä. Uutiskirjeen voit tilata itsellesi alla olevasta linkistä: Kommentit on suljettu.
|
arkisto
kesäkuu 2025
Categories |