Pirkanmaan AVH-yhdistys ry

Tietoa, tukea ja kuntouttavaa toimintaa jo 40 vuotta!

Pirkanmaan AVH-yhdistys ry on Pirkanmaan alueella toimiva vammais- ja potilasyhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on tukea aivoverenkiertohäiriöön (AVH) sairastuneiden ja heidän läheistensä kuntoutumista sekä arjessa selviytymistä.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat

  • tiedotus
  • ohjaus ja neuvonta
  • vertaistukitoiminta
  • harrastus- ja virkistystoiminta
  • aluekerhot
  • yhteistyö eri toimijoiden kanssa

Tiedotuksen yhtenä tavoitteena on lisätä suuren yleisön tietoisuutta aivoverenkiertohäiriöiden riskitekijöistä, ensioireista ja seurannaisvaikutuksista.

Yhdistys tarjoaa monipuolista kuntoutumista tukevaa harrastus- ja virkistystoimintaa 9 paikkakunnalla. Toiminnan tavoitteena on tukea jäsenistön fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Vertaistuki ja sen mahdollisuudet ovat tärkeä osa AVH:n sairastaneen hyvää kuntoutuskäytäntöä. Yhdistyksen vertaistukitoiminnan painopistealueita ovat sairaalavierailut, henkilökohtaiset kontaktit vertaistukihenkilöiden kanssa (vertaistukihenkilötoiminta) sekä keskusteluryhmät (vertaistukiryhmät).

Yhdistyksen alaisuudessa toimii 8 maakunnallista aluekerhoa: Hämeenkyrö, Kangasla, Mänttä, Nokia, Parkano, Sastamala, Valkeakoski ja Ylöjärvi. Aluekerhot toimivat itsenäisesti alueellaan ja tekevät yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Toimimme yhteistyössä paikallisten päättäjien, kaupungin, eri organisaatioiden, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden, terveydenhuollon yksiköiden, oppilaitosten sekä eri potilasyhdistysten- ja järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen toiminta toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin ja toimijoina ovat AVH:n sairastaneet ja heidän läheisensä.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Muu, Sairaus- ja potilasyhdistykset, Vammaisyhdistykset

Teemat

edunvalvonta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, kerhot, kokemusasiantuntijuus, lomat ja leirit, omaistoiminta, tapahtuma, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, vertaistuki, virkistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yleisötilaisuudet

Asiasanat

avh, aivoverenkiertohäiriö, aivoverenkiertohäiriöt, aivot, aivoterveys, aivoinfarkti, aivotyö, aivotreeni, aivovaurio, Aivoverenvuoto, Aivoliitto, valtimosairaus

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, jäsenet, kaikille, läheiset ja omaiset, kuntoutujat

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Lähteenkatu 2-4, 33500 Tampere

    Lähteenkatu 2-4, 33500 Tampere

Yhteystiedot

Kotikunta: Tampere
Sähköposti:
toimisto@piravh.fi
Puhelin: 0400 608 284

Lisätietoa verkossa

Pirkanmaan AVH-yhdistys ry

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Kangasala, Nokia, Ylöjärvi, Sastamala, Mänttä-Vilppula, Hämeenkyrö, Valkeakoski, Parkano, Tampere

Lähteenkatu 2-4, 33500 Tampere

Lähteenkatu 2-4, Tampere, Suomi