SPR Nuorten turvatalo

Nuorten turvatalolla nuoria ja vanhempia auttavat maksutta monenlaisissa tilanteissa Punaisen Ristin ammattilaiset ja vapaaehtoiset. Tampereen Nuorten turvatalo sijaitsee kaupungin keskustassa Hämeenkadulla.  Turvatalon työntekijöitä ja vapaaehtoisia voi tavata myös ympäristöissä, joissa nuoret  opiskelevat ja viettävät aikaa. Teemme laajasti yhteistyötä sosiaali- ja terveysalan, sivistys-ja nuorisoalan  sekä muiden järjestötoimijoiden kanssa. Haluamme vähentää nuorten ja perheiden eriarvoisuutta ja luoda osallistumisen ja onnistumisen paikkoja nuorille. Mikään pulma ei ole liian pieni tai suuri käsiteltäväksi Nuorten turvatalolla.

Tilapäinen majoituksemme tarjoaa nuorelle turvallisen yösijan tarvittaessa. Autamme nuoria ja perheitä löytämään helpotusta ja ratkaisuja haastaviin elämäntilanteisiin.

Keskusteluavussa tuemme ja autamme nuorta ja hänen perhettään keskustelun keinoin. Etsimme ratkaisuja yhdessä nuoren, perheen ja muiden nuorta tukevien tahojen kanssa. Myös vanhemmat saavat tukeamme vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.

Unirytmitys auttaa nuorta korjaamaan sekaisin menneen vuorokausirytmin, joka haittaa koulussa käymistä ja muuta arjessa selviytymistä.

Itsenäistymisen tuen keinoin autamme nuorta omilleen muuttamisessa ja itsenäiseen elämään siirtymisessä.  Nuorten turvatalo tukee myös nuoria aikuisia  asumisen haasteissa.

Ryhmätoiminnassa nuori voi tavata vertaisiaan ja harrastaa ja oppia turvallisessa ympäristössä turvatalolla. Esimerkkeinä turvatalon nuorten taideryhmä ja ruoanvalmistukseen liittyvä ryhmätoiminta.

Liikkuva turvis kohtaa nuoria ja nuorten parissa työtä tekeviä kouluilla, kampuksilla, nuorisotiloissa, kauppakeskuksissa ja  erilaisissa tapahtumissa. Punaisen Ristin toiminnan tunnetuksi tekeminen sekä nuorten kanssa yhdessä tekeminen ja keskustelu ovat Liikkuvan turviksen päätehtäviä. Yhteistyökumppanit voivat pyytää Liikkuvaa turvista käymään!

Tuki verkossa Sekasin-chatissa,  jossa nuori voi keskustella  turvatalon luotettavan aikuisen kanssa mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. Mediassa näkyvien järkyttävien tapahtumien, kuten onnettomuuksien jälkeen voimme järjestää nuorille myös ryhmächatin.


Palvelemme kielillä

Englanti, Ruotsi, Suomi

Toimiala

Muu, Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset, Nuorisoyhdistykset

Teemat

nuoruus, päivystys- ja kriisityö, lapsuus ja perhe-elämä, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, osallisuus, vapaaehtoisuus, vaikuttaminen, verkkovertaistuki, yhteistyö ja verkostot, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

nuori, lapset ja nuoret, kriisipalvelu, majoitus, keskusteluapu, adhd, aikuinen, Hyvä uni, itsenäistyminen, asunnottomuus, Nuorten ryhmätoiminta, vapaaehtoinen spr, SPR, verkkoauttaminen, arjen tuki, henkinen tuki, järjestöjen tuki, vapaaehtoistyö nuorille, vapaaehtoisuus, avoimia vapaaehtoistehtäviä

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, asiakkaat, ammattilaiset ja asiantuntijat, asunnottomat, läheiset ja omaiset, järjestötoimijat, maahanmuuttajat ja pakolaiset, opiskelijat, perheet, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), kaikenikäiset

Osoitteet

  • Käynti- ja postiosoite

    Hämeenkatu 22 C 4. krs 33200 Tampere

Yhteystiedot

Kotikunta: Tampere
Sähköposti:
turvatalo.tampere@redcross.fi
Puhelin: 040 5566661

Lisätietoa verkossa

SPR Nuorten turvatalot

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Käynti- ja postiosoite

Hämeenkatu 22 C Tampere