Aikaa positiiviselle pedagogiikalle ja hyvän näkemiselle! Tule Näe hyvä meissä- perheiden leiritoimintaan ohjaajaksi keväällä 2022!

Suoritus ajankohta: 4.2.2022 - 31.05.2022 / Haku päättyy: 31.5.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Näe hyvä meissä! – Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi perheiden leiritoimintaan keväällä 2022! 

“Ne sano mulle, että mä olen ihana!“ 

Tervetuloa mukaan Näe hyvä meissä-leiriohjaajaksi perheleireille keväällä 2022! 

Ketä etsimme? Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n Näe hyvä meissä- perheleireille.  

Millaiseen toimintaan? Näe hyvä meissä -toiminta on suunnattu Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan kriisiytymisuhassa oleville perheille, joissa on alle 15-vuotiaita lapsia. Sen tavoitteena on tukea vanhempia vanhemmuudessa sekä koko perhettä yhteisessä vuorovaikutuksessa, voimavarojensa ja hyvän näkemisessä. Näe hyvä meissä-toiminnassa hyödynnetään vahvasti positiivista pedagogiikkaa – eli keskitymme näkemään ja vahvistamaan hyvää, kaikissa leireille osallistujissa. 

Mitä siellä tehdään? Leireillä ohjaaja toimii lapsiperheiden ja eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön, lapsiryhmän ja lapsiperheiden ohjaamisesta. Perheiden leireillä ohjaaja toimii niin vanhempien kuin lastenkin kanssa. Perheleirillä touhutaan yhdessä monenlaista: pelataan, leikitään, ulkoillaan, askarrellaan ja tietenkin syödään 5 kertaa päivässä.

Kuka järjestää? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. 

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen (6 h verkkokoulutus). Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. 

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme.  

Vapaaehtoiseksi voit hakea, jos olet aidosti lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan toimimisesta kiinnostunut aikuinen henkilö, jonka oma elämäntilanne mahdollistaa yöleiritoimintaan osallistumisen ja yhdessä sovittuihin leireihin sitoutumisen.  

Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä leireillämme on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. Ohjaaja osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus osallistua leirien välissä pidettäviin vanhempien vertaistukiryhmiin. 

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireille ja koulutuksiin osallistumisesta saa myös halutessaan todistuksen. Leireillä voit suorittaa opintopisteitä, kysy lisää Christinalta opintojen suorittamisesta järjestössämme (yhteystiedot alla). 

Keväällä 2022 järjestämme seuraavat Näe hyvä meissä-viikonloppuleirikokonaisuudet: 

Lomakeskus Pukkila,  Virrat 

 • 3.–6.3.
 • 14.–18.4. 
 • 26.–29.5. 

Sekä 

Kiipulan leirikeskus, Turenki 

 • 14.–18.4. 
 • 20.–22.5. 

Vapaaehtoinen osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin, Pukkilassa kolmeen viikonloppuun ja Turengissa kahteen viikonloppuun.  

Kiinnostuitko? Jes, lisätietoja löytyy nettisivuiltamme!  https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi  

Voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Christinaan: christina.nenonen@parastalapsille.fi tai puhelimella/Whatsapissa 050 407 8784 

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tästä, ja otamme sinuun yhteyttä:  

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22 

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa, Kanta-Häme

Kunta
Virrat, Tampere, Kangasala, Ylöjärvi, Orivesi, Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia

Kaupunginosa / Kylä
Turenki

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry, Pirkanmaa

Parasta Lapsille

Ilmoittautumislinkki

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

kaikenikäiset, vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Ennen leiriä vapaaehtoinen toimittaa rikosrekisteriotteen, käy leiriohjaajien peruskoulutuksen ja osallistuu leirien suunnitteluun yhdessä leirivastaavan ja muun ohjaajatiimin kanssa.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Kykyä toimia yksilön, pienryhmän ja ryhmän ohjaajana. Kiinnostusta tai kokemusta lasten parissa tehtävään työhön. Vastuullisuutta, rehellisyyttä ja turvallisuutta. Toimeen tarttumis- ja heittäytymiskyky sekä innostuneisuus ovat hyödyksi. Hyvä suomen kielen taito.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.05.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan