Lähde mukaan vapaaehtoistoimijaksi omaishoitajien pariin!

Suoritus ajankohta: 8.10.2020 - 30.12.2022 / Haku päättyy: 30.12.2022 / kampanjat, vaikuttaminen, kokemusasiantuntijuus, ruoanlaitto, taloustyöt, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, ulkoilussa avustaminen, valmentaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry ja OmaisOiva-hanke tarjoaa useita mahdollisuuksia tehdä hyvää, vaikuttaa, innostua ja innostaa.

Voit toimia vapaaehtoisena OmaisOiva-kahvilassa (lue lisää) Kahvila on aina keskiviikkoisin, ja se on avoin kaikille omaishoitajille sekä omaishoidosta kiinnostuneille.

Ryhmän ohjaajana tai apuohjaajana (lue lisää) Vertaistuki- ja harrasteryhmiä on useita Pirkanmaan alueella. Voit myös ehdottaa uutta ryhmää mielenkiintosi/osaamisesi perusteella.

Retkillä ja leireillä (lue lisää)voit toimia avustajana, ruokavastaavana, ohjata toimintaa, olla kuuntelija tai vaikka sytyttää nuotion tai lämmittää saunan.

Tapahtumissa (lue lisää) Erilaisissa tapahtumissa voit toimia suunnittelijana, järjestäjänä, kokemusasiantuntijana sen mukaan mikä sinusta on innostavinta toimintaa.

OmaisOiva-kioskeilla (lue lisää) voit toimia kokemusasiantuntijana, tuomassa mukaan omaishoitajan näkökulmaa, eli omaa kokemustasi sekä rohkaista ihmisiä vertaistuen piiriin.

Kahvikaveritoiminnassa Kahvikaveritoimintaa toteutetaan Tampereen alueella sekä Nokialla. Toiminnan periaatteena on, että viedään kahvila sellaisten omaishoitajien luokse, joissa kotoa lähteminen on haaste. Kahvikaverit vierailevat sovitusti (1-2 tuntia) omaishoitoperheissä, vieden kahvit ja tarjottavat mukanaan.

Ovet-valmennuksissa ja koulutuksissa (lue lisää) Voit toimia kokemusasiantuntijana ja/tai kouluttautua Ovet-ohjaajaksi. Ovet-Valmennus on Omaishoitajaliiton rekisteröimä valmennuskokonaisuus. Ovet-ohjaajana voit toimia valmennuksien vetäjänä.

Oiva-hetkissä (lue lisää) Oiva-hetki tarkoittaa omaishoitajan omaa hetkeä. Voit lähteä kaveriksi esimerkiksi kävelylle, kahville keskustelemaan ja erilaiseen harrastustoimintaan. Jos olet kiinnostunut tietystä tekemisestä, voit tarjoutua kaveriksi juuri siihen toimintaan.

Yhdistystoiminnassa (lue lisää) Haluatko toimia yhdistyksen luottamustoimissa, vaikuttaa ja kehittää?

Voit ehdottaa toimintaa (lue lisää) Jos sinulla on mielessäsi jokin idea miten haluaisit tukea omaishoitotilanteessa olevia, niin elä epäröi olla yhteydessä.

 

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Kirkkokatu 8, Tampere, Suomi

Osoitteet

 • Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

  Kirkkokatu 8, Tampere, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Yhteystiedot

Päivi Hietanen
paivi.hietanen@treomaishoitajat.fi
0403546176
omaistoiminnan ohjaaja

www.treomaishoitajat.fi

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

kaikenikäiset

Tehtävä soveltuu

Lapsille, Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Tehtävään perehdytys

 • Infotilaisuus
 • Koulutus/koulutukset

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Perehdytystä, tukea ja koulutusta tehtäviin

Jokaiseen tehtävään saa perehdytyksen sekä käytännön opetuksen. Vapaaehtoistoimijoilla on mahdollisuus osallistua Omaishoitajaliiton sekä yhdistyksen omiin koulutuspäiviin. Vapaaehtoistoimijoita tuetaan tehtävissään ja heillä on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen tarvittaessa. Vapaaehtoistoimijoita palkitaan vuosittain.