Aikaa yhdessä -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi perheiden leiritoimintaan keväällä 2022!

Suoritus ajankohta: 15.11.2021 - 31.05.2022 / Haku päättyy: 31.5.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lapsiperheiden syysleireille. Leireillä ohjaaja toimii lapsiperheiden ja eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön, lapsiryhmän ja lapsiperheiden ohjaamisesta. Perheiden leireillä ohjaaja toimii niin vanhempien kuin lastenkin kanssa.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnittelu- sekä mahdollisuuksien mukaan perheiden aloitustapaamiseen sekä käy Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. Ohjaaja osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireille ja koulutuksiin osallistumisesta saa halutessaan todistuksen. Leireillä voit myös suorittaa opintopisteitä.

Aikaa yhdessä -perheleirit Pirkanmaalla keväällä 2022:

Lomakeskus Pukkila, Virrat

  • AIKAA YHDESSÄ -perheleiriviikonloput, Lomakeskus Pukkila Pirkanmaa: 25.-27.2, 25.-27.3, 29.4.-1.5, 20.-22.5

Yhteiskuljetus Tampereen rautatieasemalta Lomakeskus Pukkilaan.

 

https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Ota yhteyttä: info@parastalapsille.fi , 050 407 8784

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Virrat, Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Lempäälä, Hämeenkyrö, Kangasala, Ikaalinen, Orivesi

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry, Pirkanmaa

Parasta Lapsille

Ilmoittautumislinkki

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Ennen leirille menoa vapaaehtoinen osallistuu leiriohjaajien peruskoulutukseen ja leirien suunnitteluun yhdessä leirivastaavan ja ohjaajatiimin kanssa. Vapaaehtoinen toimittaa rikosrekisteriotteen ennen leiriä.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Kykyä toimia yksilön sekä pienryhmän tai ryhmän ohjaajana. Vastuullisuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta. Toimeentarttumis- ja heittäytymiskyvystä sekä innostuksesta ja kiinnostuksesta lasten ja perheiden parissa toimintaan on hyötyä tehtävässä.

Tehtävään perehdytys

  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6 h

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Alalle koulututettu ja kokenut leirivastaava toimii vapaaehtoisen tukena koko leirin ajan.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.05.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan