Sekasin-chatin verkkovapaaehtoinen – SPR Nuorten turvatalo

Suoritus ajankohta: 1.1.2022 - 31.12.2023 / Haku päättyy: 31.12.2023 / auttava puhelin ja nettineuvonta, päivystäminen, kriisityö / SPR Nuorten turvatalo

Sekasin-chat on matalan kynnyksen anonyymi yksilöchat, jonne 12-29-vuotiaat nuoret voivat tulla juttelemaan mieltä painavista asioista. Mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvät asiat puhututtavat nuoria eniten. Chat on tosi suosittu palvelu, ja kaikki sinne jonottavista nuorista eivät pääse keskusteluun turvallisen anonyymin aikuisen eli chat-päivystäjän kanssa.

Vapaaehtoiset chat-päivystäjät ovat todella tärkeä osa Sekasin-chattia ja Tampereen Nuorten turvatalo on yksi niistä paikoista, jonka kautta voit hakeutua mukaan Sekasin-vapaaehtoiseksi. Lue lisää siitä, minkälaisia vapaaehtoisia etsimme: https://sekasin247.fi/

Sekasin-päivystyksestä kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan, koulutetaan ja perehdytetään tehtävään. Toiminnan aikana on aina mahdollisuus työntekijän tukeen. Koulutukseen pääsee joustavasti ympäri vuoden, joten mukaan pääset hyvin nopeasti.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, Sekasin verkkosivujen kautta tai olemalla suoraan yhteydessä johanna.riihelainen@redcross.fi

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Tehtävä suoritetaan verkossa
Kyllä

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

lapset ja nuoret, verkkoauttaminen, ehkäisevä mielenterveystyö

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja vapaaehtoinen pystyy määrittelemään paljon itse mm. toimintansa aikataulutusta. Toivomme kuitenkin, että vapaaehtoinen olisi valmis sitoutumaan toimintaan pidemmäksikin aikaa koulutuksen ja perehdytyksen jälkeen.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta ei vaadita etukäteen erityisiä taitoja vaan kiinnostusta ja halua auttaa ja antaa aikaansa. Suositeltu ikäraja vapaaehtoiselle on 23-vuotta, mutta nuorempienkin kannattaa olla meihin yhteydessä, jos toiminta kiinnostaa.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 12 tuntia

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Toiminnan haasteellisuus huomioituna vapaaehtoiset saavat jatkuvaa tukea, apua ja mahdollisuuden kehittymiseen, tilanteiden purkamiseen ja työnohjaukseen.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2023


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan